marți, 7 mai 2013

Germinarea semintelor de Paulownia


De cateva zile am demarat un experiment in vederea dizolvarii mitului conform caruia semintele de Paulownia Tomentosa trebuiesc tinute non-stop la o sursa de lumina in vederea germinarii.

In cadrul acestui experiment am tinut semintele la lumina naturala a Soarelui, atata timp cat acesta ne-a luminat. In timpul noptii semintele nu au beneficiat de vreo sursa de lumina.

Desi nu ne indoiam de acel procent de germinare de 95 % de care se bucura semintele pe care noi le comercializam, am vrut sa fim siguri ca si in cazul nerespectarii cerintelor impuse de cartile de specialitate, semintele pe care le puteti achizitiona de la noi respecta acest procentaj.

Rezultatele le veti afla in zilele urmatoare atunci cand domnul profesor si cu mine vom scrie un post in cadrul acestui blog.

Un comentariu:

  1. Dupa 2 saptamani semintele de paulownia au germinat, ele au fost tinute intr-o tavita cu apa la lumina zilei (langa geam,fara lumina noaptea). Perioasa 10-24 mai (au beneficiat de soare mai putin catevca zile ploioase). Acum vreau sa le mut in paharele cu pamant si plastic deasupra.

    RăspundețiȘtergere