duminică, 31 martie 2013

Seminte de paulownia




Comercializam seminte de paulownia TOMENTOSA, 150 de seminte contra sumei de 32 RON. Rata de germinare a semintelor este de pana la 90%.

Refuzam comenzi din judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Neamt si Brasov, intrucat temperaturile medii anuale din aceste judete nu permit dezvoltarea arborilor de paulownia. Asteptam comenzi la email: cosmingabrielh@yahoo.ro, ori la telefon 0749312345.

Puteti plati prin transfer bancar, la ramburs sau prin Pay Pal.

marți, 19 martie 2013

Proprietati fizice ale arborilor de paulownia


    Paulownia este un lemn foarte usor, avand o greutate medie ce se apropie de 350 de kilograme pentru fiecare metru cub (jumatate din greutatea lemnului de stejar).

Paulownia se usuca foarte repede, la temperaturi cuprinse intre 30-60 de grade Celsius.

Lemnul de paulownia este rezistent la putrezire, cu conditia ca acesta sa nu intre in contact direct cu pamantul o perioada prea mare de timp.

Rezistenta la foc este o alta caracteristica fizica a arborilor de paulownia. Temperatura de ardere este cuprinsa intre 420-430 de grade Celsius, in timp ce temperatura de ardere a unui arbore de esenta tare este cuprinsa intre 220-225 de grade Celsius.

Conductibilitatea termica a paulownia este foarte scazuta.

Compozitia chimica a arborilor de paulownia este Pentozan 22-25%, Celuloza 46-49%, Apa 7-8%, Alte substante 18%.

sâmbătă, 16 martie 2013

Paulownia Cotevisa 2



Pentru ca de ceva vreme primim in mod constant cereri de seminte de paulownia Cotevisa 2, am decis sa scriem acest post in care sa explicam tuturor faptul ca modul de inmultire al acesei specii nu este prin seminte.

Paulownia Cotevisa 2 este o specie de paulownia obtinuta prin incrucisare in laboratoarele din Spania, fiind astfel capabila sa reziste temperaturilor scazute cu mult sub 0 grade Celsius, sau ridicate cu mult deasupra aceluiasi prag de 0 grade Celsius. Ca urmare a acestor aspecte semintele nu se comercializeaza, plantatia de paulownia Cotevisa 2 putand fi obtinuta din rasaduri.

Pentru detalii referitoare la infiintarea unei plantatii de paulownia Cotevisa 2 ne puteti contacta.

miercuri, 6 martie 2013

Plantarea de paulownia elongata



  • Plantarea și îngrijirea paulownia elongata.
  • Pregătirea solului:

-Paulownia pot fi plantati incepand cu luna martie-aprilie si pana in luna septembrie (în timpul începutului toamnei sau în primăvară, în funcție de locație).

-Buruienile pot fi distruse prin aplicarea de erbicid. Dupa aceasta operatie plantatul nu trebuie sa fie facut inainte de 6-8 saptamani de la data aplicarii acestui compus chimic deosebit de daunator radacinilor de paulownia.

-Distanța dintre arbori de regula trebuie sa fie de 4 metri;

-Plantarea are loc sapand o groapa de circa 3-4 ori mai mare decat "mustatile" radacinilor puietilor in sine.

-Dupa saparea acestei gropi, se va pune puietul in groapa proaspat sapata. Acesta trebuie sa aiba o pozitie perfect verticala. Dupa asezarea corespunzatoare a puietului, se adauga o mica cantitate de sol .

-Udarea trebuie sa fie fatuta in primele 6-8 saptamani. In cazul in care seceta ameninta plantatia, aceasta trebuie prelungita suficient timp cat defizitul hidric din sol sa nu afecteze plantatia.

-Fertilizarea ar trebui să se facă de două ori pe an, o dată în toamna tarziu sau primavara și apoi 3 luni mai târziu.

 -După 6 luni de la plantare, paulownia se taie de la nivelul solului, acestia urmand a creste la fel de rapid ca si pana in momentul afectuarii acestei taieturi.

luni, 4 martie 2013

Costurile plantatiei de paulownia

Cheltuielile aproximative care sunt necesare in vederea infiintatii unei plantatii de paulownia, exceptant plantate in sine, sunt:

  •  500E/ha, furtune speciale pentru irigat cu sistem de autocompensare.
  • 500E/ha irigarea propriu-zisa. Suma ridicata este necesara intrucat radacinile se dezvolta pana la 10-12 metri in pamant, irigarea este necesara la inceput pana cand acestea ajung la nivelul panzei freatice. Pana atunci plantatiile trebuie undate din 4 in 4 zile( in caz de seceta) cu cate 2-3L de apa pentru fiecare planta.
  • 50E/ha ingrasamantul (optional)
  •  Inainte de plantat trenul trebuie arat si frezat de catre proprietarii terenului, costuri deja cunoscute de intraga lume.

duminică, 3 martie 2013

Defectele copacilor de paulownia

Pentru ca am primit saptamana aceasta cateva zeci de email-uri in care ni se cerea sa scriem, daca exista, si micile sau marile defecte ale plantatiilor de paulownia, astazi ne-am conformat, scriind intocmai micile impedimente care stau in fata perfectiunii plantatiilor de paulownia.

-Desi este un lemn foarte rezistent, crengile copacilor se pot rupe in cazul in care sunt plantati in directia vanturilor foarte puternice, intrucat ajung fregvent la inaltimi de peste 20 metri.

-Scoarta lemnului este aparent subtire, ceea ce necesita o atentie sporita in momentul tracerii cu masina de tuns iarba printre copaci.

-Radacinile copacilor de paulownia in unele cazuri cresc la suprafata, fapt care ingreuneaza circulatia printre randuri cu utilaje agricole. Aceasta din urma este intanlita doar in cazul in care pregatirea terenului pentru plantatie nu s-a facut corespunzator, astfel harpanul rezultat de la piciorul plugului folosit la desfundarea solului a format stratul de sol de consistenta sportita la adancimea de 30-35 de centimetri in sol.

-Toamna inainte de cadere frunzele nu isi schimba culoarea.
Cam acestea sunt singurele "defecte" gasite copacilor de paulownia. Daca dumneavoastra, asemenea noua, considerati ca sunt mult prea putin importante pentru a va impiedeca de la infiintarea unei plantatii, puteti lua legatura cu noi pentru a va oferi detalii fara nici un favor financiar.