Pentru ca am primit saptamana aceasta cateva zeci de email-uri in care ni se cerea sa scriem, daca exista, si micile sau marile defecte ale plantatiilor de paulownia, astazi ne-am conformat, scriind intocmai micile impedimente care stau in fata perfectiunii plantatiilor de paulownia.
-Desi este un lemn foarte rezistent, crengile copacilor se pot rupe in cazul in care sunt plantati in directia vanturilor foarte puternice, intrucat ajung fregvent la inaltimi de peste 20 metri.
-Scoarta lemnului este aparent subtire, ceea ce necesita o atentie sporita in momentul tracerii cu masina de tuns iarba printre copaci.
-Radacinile copacilor de paulownia in unele cazuri cresc la suprafata, fapt care ingreuneaza circulatia printre randuri cu utilaje agricole. Aceasta din urma este intanlita doar in cazul in care pregatirea terenului pentru plantatie nu s-a facut corespunzator, astfel harpanul rezultat de la piciorul plugului folosit la desfundarea solului a format stratul de sol de consistenta sportita la adancimea de 30-35 de centimetri in sol.
-Toamna inainte de cadere frunzele nu isi schimba culoarea.
Cam acestea sunt singurele "defecte" gasite copacilor de paulownia. Daca dumneavoastra, asemenea noua, considerati ca sunt mult prea putin importante pentru a va impiedeca de la infiintarea unei plantatii, puteti lua legatura cu noi pentru a va oferi detalii fara nici un favor financiar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu