luni, 23 iunie 2014

Daunatori si boli pentru Paulownia

Bolile si daunatorii plantelor de Paulownia isi manifesta influenta negativa in ceea ce priveste dezvoltarea corespunzatoare a plantatiei, cat si a arborilor in parte deopotriva, odata cu primul atac identificat la plante. Ca urmare a pericolului real manifestat de catre acesti rau-intentionati, sunt necesare masuri tehnice de lichidare a bolilor/daunatorilor imediat dupa aparitia primelor semne ale prezentei lor.
Desi masurile de combatere sunt eficiente, capata un rol din ce in ce mai important lucrarile de prevenite, ca urmare a costurilor reduse impuse de catre acestea, cat si datorita riscului redus la care este supusa plantatia.
In ceea ce ii priveste pe daunatorii plantatiei de Paulownia, exista doar doua specii de luat in considerare: Mamestra Brassicae si Trialeudores vaporariorum Westw . Lupta impotriva lor nu este costisitoare, atata timp cat cele trei tratamente recomandate sunt initiate in faza de crestere incipienta a lastarilor. Cand puietii ating inaltimi de depasesc de 1 m, ei cresc 5-10 cm pe zi, gandacii nu-I mai pot ataca. Nu s-a descoperit nimic in neregula in ultimii ani.
 Mai multe in cartea Paulownia pentru toti.

Un comentariu: