vineri, 4 aprilie 2014

Daunatorii plantatiei de Paulownia- Mayflies

Desi este aproape o regula ca daunatorii sa nu afecteze plantatiile de Paulownia, abateri uneori fatale plantatiei apar ca urmare a prezentei acestor insecte. Intre cei mai de "succes" daunatori se incadreaza si acesti-Myafides-.

Corpul prezinta o culoare maro-deschis sau chiar maro-inchis, dens. Lungimea acestuia  este de pana la 3 centimetri in cazul femelelor, in timp ce masculii masoara sensibil mai putin.

Forma corpului este este aceea de con de molid, ce se termina cu capul plat, in timp ce antenele sunt filiforme. Ochii sunt compusi, ovali, de culoare maro.

Piesele bucale sunt adaptate masticatiei, in timp ce pronotumul este umflat, de forma ovala, “brazdat” de un canal longitudinal situat in regiunea centrala, a carui adancime este de 5 mm.

Mayflies poseda doua perechei de aripi, scurte, care dezvolta o viteza apreciabila, de culoare neagra -galbuie, de forma usor triunghiulara. Cele posterioare sunt mai mari, in timp ce venele sunt transparente, galbene, reticulate.


Picioarele au forma rotunda, pe o foarte mica portiune plate, sunt puternice, in timp ce in zona tibiei se regasesc 4 dinti ascutit. Primii doi sunt mari, conformati excavatiei in scopul creerii tunelurilor subterane.

2 comentarii: