vineri, 8 februarie 2013

Reguli de urmat in vederea plantarii de paulownia

Printre cei mai importanti factori de crestere care trebuie luati in considerare atunci cand vine vorba despre o plantatie de paulownia, sunt de departe tipul de sol, capacitatea de inundare a terenului, tipul substratului ( piatra sau zgura). Odata ce locul de plantare este ales, trebuie facuta pregatirea terenului. Aceste pregatiri constau in lucrari asemanatoare celor facute pentru tutun, porumb sau bumbac.

Dupa ce a avut loc pregatirea terenului in vederea plantarii de paulownia, este necesar sa fie eliminate in totalitate ierburile agresive. Aceasta operatiune trebuie efectuata cu solutii chimice aplicate terenului cu 6-8 saptamani inainte de a avea loc plantarea de paulownia. Deasemenea se are in vedere ca solul sa fie "lucrat din greu", lucru realizat prin lucrari de adancime (36-38 centimetri).

Odata ce a avut loc plantarea, copacii de paulownia vor "alerga" spre acele inaltimi atinse intr-o perioada de timp mult inferioare oricarei specii de arbori cunoscuta. Acest lucru inseamna ca este nevoie de lucrari mecanizate efectuate rapid si exact. intrucat paulownia sunt copaci care nu rezista concurentei, trebuie eliminata orice urma de concurenta din partea buruienilor. Inlaturarea buruienilor se face si pentru limitarea cantitatii de ingrasamant aplicata plantatiei.

Plantarea efectiva in SUA este cuprinsa in intervalul aprilie-septembrie, perioada care difera in functie de clima. Acest interval de timp fiind foarte maleabil. Plantarea de paulownia trebuie facuta doar dupa ce amenintarea reprezentata de zapada, temperaturi scazute si chiar inghet au trecut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu