sâmbătă, 23 februarie 2013

Seminte de paulownia hibrid

Problema ridicata de copacii de paulownia rasaditi din seminte hibrid, este aceea ca semintele ce vor rezulta in urma ajungerii la maturitate a acestora nu pot fi utilizate ca baza de germinat pentru arbori viitori. Acest lucru este foarte bine de stiut atunci cand achizitionati seminte paulownia, intrucat producatorii nu au nici un interes sa va semnaleze acest aspect.
Desi tinem la distanta ideea de a ne face populare produsele prin intermediul posturilor, trebuie sa spunem ca laboratorul nostru din Ungaria a verificat fiecare tip de seminte de paulownia in parte, tocmai pentru a elimina problemele cauzate de catre rata germinarii sau de utilitatea semintelor propii in culturi viitoare, astfel ajungandu-se la un produs exact care limiteaza efectele acestor piedici din viata iubitorilor de paulownia.
Daca intr-un alt post sfatul nostru era acela de a cumpara produse de paulownia hibrid( de care deasemenea dispunem), pentru cei care doresc recoltarea semintelor in vederea utilizarii lor ca baza pentru o noua plantatie s-a ajuns la un rezultat final care sa reziste atat la un stres climatic cat si la piedicile cauzate de catre germinatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu